O nás


Náš příběh začíná na konci 19. století v malé pekárně na předměstí Berlína. Tu vlastnil jistý Rudolf Braun, a jako většina nadšených mladíků měl své ambice. Rudolf se rozhodl, že svou díru do světa udělá nejlepším pečivem ve městě. Miloval čokoládu a experimentoval s novými recepty. Kvalitní čokoláda však byla v té době těžce dostupná a pro obyčejné lidi příliš drahá. Proto si Rudolf vymýšlel nové postupy. Jeho snahu bohužel přerušila 1. světová válka, kdy musel narukovat. Ale jak se říká: všechno zlé je k něčemu dobré. Během války se podíval také do Belgie, země čokolády.

 

Když se zdráv vrátil z války, pokračoval dál ve svém řemeslu. Díky zkušenostem z Belgie i své německé preciznosti začal vymýšlet ojedinělé receptury čokolád, které poté přidával do svého pečiva. Po nějaké době tomu začal učit i svého syna Rudolfa, který po něm řemeslo převzal a dále rozvíjel. Pak ale přišla druhá světová válka.

Mladý Rudolf potkal během nuceného vojenského nasazení v tehdejším Československu svou životní lásku Margit. Po válce však musel Rudolf z Československa odejít a vrátit se zpět do Berlína. V hlavním městě válkou zničeného Německa zjistil, že díky bombardování přišel o svou pekárnu, kterou jeho otec pracně vybudoval. Mezitím mu jeho žena porodila syna Rudolfa nejmladšího.

Rudolfa odloučení od milované ženy ani ztráta majetku nezastavila. Posílal své lásce dopisy a s nimi i čokoládu, jejíž chuť díky novým nápadům a posbíraným zkušenostem dovedl téměř k dokonalosti. Bohužel se dopisy po nějaké době začaly vracet a železná opona už nikdy nedovolila střetnutí milenců.  Otec tak nikdy nepoznal svého syna.

Zde náš příběh nekončí. Po letech a zboření berlínské zdi vypráví babička Margit svému vnukovi, Peterovi Rudolfovi Braunovi, zamilované příběhy ze svého mládí. Vypráví mu o dědečkovi a jeho čokoládě, o válce a o životě mezi dvěma světy – Východem a Západem. Ukáže mu zamilované dopisy a také dědečkovy recepty.

Díky tomu se pravnuk Rudolfa Brauna rozhodne po mnoha letech obnovit rodinnou tradici spojenou s čokoládou. Začne cestovat a navštíví čokoládové velmoci – Švýcarsko a Belgii. Ve Švýcarsku se naučí výrobě čokolády a v Belgii objeví pravé kouzlo její chuti. Z pradědových  receptů vezme tu onu německou preciznost a jedinečnost.

Usadí se v Bruselu, Mekce čokolády, kde pokračuje v tradici a začíná psát novodobou rodinnou historii. Na počest všem generacím Rudolfů Braunů vzniká značka RUDOLF BRAUN -1899-, která představuje spojení tradiční belgické čokolády, švýcarských receptur a německé preciznosti.


  • PRAVÁ BELGICKÁ ČOKOLÁDA

  • EXKLUZIVNÍ TRADIČNÍ RECEPTURY

  • MADE WITH PASSION FOR CHOCOLATE

  • „CREATED THANKS TO RICH HISTORY OF SWISS AND BELGIAN CHOCOLATE MAKING."